Een tijdje geleden heb ik op dit TED talk filmpje ontdekt. Waarvan ik vooral onder de indruk ben is hoe simpel en toch gedetailleerd Amy kan uitleggen, hoe je met je lichaam je emoties kun beïnvloeden. Alleen door je houding te veranderen kun je je anders gaan voelen! Zo makkelijk is dat om jouw inner Wonderwoman te ontdekken.

Over Amy Cuddy

Amy Cuddy is professor aan de Havard Business School in Amerika en doet onderzoek op het gebied van discriminatie, stereotypering en lichaamshouding. Dit specifieke onderzoek gaat over Powerposing en in hoeverre dit invloed heeft op je gevoel maar ook op je gedrag. Dus het gaat veel verder dan dat je je beter voelt als je je houding aanpast. Cuddy heeft onderzocht dat het ook effectief je hormoon-huishouding verandert. Je testosteron gaat omhoog, je cortisol, het stresshormoon gaat omlaag en het is daarmee letterlijk aantoonbaar dat je je beter gaat voelen.

Cuddy’s conclusie gaat veder dan de bekende zin: “Fake it till you make it”. Haar statement is: “Fake it, till you become it!”

Bekijk de TED talk hier:

Een van de meest bekeken TED talks van 2012:

Share This