Docent Succes

Sinds maart geef ik les aan de AFS – Amsterdam Film School – als docent Succes. De AFS biedt een opleiding van 6 maanden als verhalend filmmaker. Bij deze opleiding krijg je het vak Succes. Het is echt een van mijn favoriete werkzaamheden.

Het vak Succes is in het leven geroepen om dat te voorkomen wat velen van ons hebben ervaren. Je volgt je opleiding na de middelbare school en na 4 jaar sta je met je diploma op zak voor het schoolgebouw en je denkt… En nu?

Stel je eens voor hoe het is als je dan een hele gereedschapskist bij je hebt. Met kennis, vaardigheden en een Persoonlijk Business Plan.

Om dat met je diploma te bereiken wat je voor ogen hebt. En precies dat doe ik met de studenten. Trainen in presentaties geven, organiseren van evaluaties van docenten en medestudenten, leren waar je motivatie vandaan komt en wat je drijfveren zijn en hoe je deze slim inzet.

Het is een genoegen om mijn studenten te werken en als sponsjes nemen ze alle informatie in zich op. Zo hoorde ik in de pauze: ‘Ik vind dat moeilijk!’ Waarop een medestudent antwoordt: ‘Nee, het is niet makkelijk.’ Dat is een trouwens een leuke woordtruc, ik vertel er in mijn volgende blog meer over.

Nou je kunt je de grijns op mijn gezicht voorstellen. Het is misschien iets kleins, maar het feit dat ze het inzicht hebben gekregen en dat ook omzetten vind ik heel bijzonder.

Ondertussen zijn bijna al hun Businessplannen klaar en studeren ze binnenkort af. Bijzonder om de studenten zo te zien groeien in de afgelopen maanden en dat ze binnenkort met hun eigen bedrijven starten.

Mans Rademaker is daar een van: www.mansfilmt.nu

 

Share This